Training | Coaching

Praktijk-Stapsgewijs heeft ervaring en kennis opgedaan over verschillende hulpvragen, gekenmerkt door een persoonlijke unieke aanpak. Praktijk - Stapsgewijs deelt deze graag met anderen zodat jij het beste uit jezelf en je werk kunt halen. 

Middels een training, workshop of themabijeenkomst blijven we samen ontwikkelen en leren. Met als doel handvatten te bieden om weer in eigen kracht te staan of bijvoorbeeld huidig zorgaanbod te specialiseren. Daarom biedt Praktijk - Stapsgewijs training en coaching aan andere professionals binnen de jeugdzorg of het onderwijssysteem. Andere professionals en de school zijn uiteindelijk ook onderdeel van een gezinssysteem. Het delen van kennis, ervaring en expertise met elkaar om te kunnen komen tot eenzelfde focus in het belang van het gezin of de leerling. 

Praktijk-Stapsgewijs ziet een grote kracht in de verbinding tussen bijvoorbeeld onderwijs en zorg. Praktijk-Stapsgewijs giet een training in de vorm die bij jouw organisatie of jou als persoon past. Zo kan de kennis meteen doelgericht in de praktijk worden toegepast. Je kunt hierbij denken aan een themabijeenkomst, workshop, training op maat gemaakt. Praktijk-Stapsgewijs biedt op dit moment training rondom onderstaande onderwerpen: 

  • Gehechtheid (verbinding) 
  • Energieregulatie 
  • Mentaliseren & veerkracht 
  • Traumasensitieve ondersteuning


Neem vrijblijvend contact op met Praktijk - Stapsgewijs voor de mogelijkheden, ook indien er een hulpvraag ligt op een ander gebied dan bovenstaande onderwerpen.